Alltomkirsten

2013-02-28
19:50:43

Feb. 28, 2013

Fredag imorgon :D och jobb på nyhamnsgården. blir spännande eftersom de var i oktober/nov sist ;) men behöver ju fler ställen att jobba på så ska göra mitt bästa :)
helgen spenderas med mina fina barn. :) pappas jobbhelg så vi får roa oss . tittar solen fram får vi ju gå ut en tur. annars blir det mys & bus. ♥♥

och på lördag ska vi se Robin gå vidare från andra chansen.

kommer bli en mycket bra helg tror jag! :)

& idag kom en blixt från klar himmel. ;) nu vet jag vad plan 1b blir i april när lilkillen börjar dagis. ringa några samtal först. :)


lilla älskade Ida somnade i mitt knä i eftermiddags.var ju typ 1, 5 år sen sist. såå mysigt. Och om det hade varit den 29de i morgon hade ida blivit 2, 5år. mammas tjej! ♥♥
2013-02-27
19:17:06

bal bla b

Såg att en tjej på jobbat hade designat sin egen kalender. åh det vill jag med. har kollat runt på massa sidor och så. finns massa fina man kan göra med personliga bilder och välja färger och skriva in födelsedagar osv. 
 
Den jag har nu "går" ut i midsommar men eftersom jag är som jag är vill jag kunna planera lite. helst hade jag velat ha hösten planerad också. men man måste ju ha lite is i magen. 
 
har massa i huvudet för tillfället. mest är det nog jobb. jobbigt att bara vara timmis ibland. speciellt nu när jag har två älsklingar och massa egna drömmar. kostar gör ju allt. 
såg en diskussion på facebook om att det var några tjejer som går på soc och skryter om det. tycker det är lite sjukt. jag menar att soc är till för de i absoluta nöd och inte för dem som inte orkar jobba. finns ju många som bara sitter på sina rumpor hela dagarna och går på soc, när det finns familjen som verkligen kämpar för sina barn och letar jobb som galningar. de borde få pengarna istället.men det är just sånt som får oss "lite yngre" föräldrar att verka ansvarslösa. och iregel drar de alla över samma kant. 
 
det gör mig mer motiverad att verkligen försöka bli någonting jag kan vara stolt över. Hur häftigt hade det inte varit att kunna lyckas göra karriär som små barns föräldrer? skaffa sig en högskole utbildning där man kan tjäna lite mer  än minumum typ. 
 
helst av allt skulle jag vilja ha ett 7-16 jobb mån-fre för barnens skull. en inte lätt i dagens samhälle. så sjukt för de flesta jobb har obkväma arbetstider men barnomsorgen har inte öppet obtider. så tänk de som inte har familj och vänner som kan ställa upp. vilket jädra pussel det måste bli. det är ju nästan så att när man får barn får man anpassa sig och antingen bli arbetslös för att det inte finns barnomsorg eller försöka hitta ett 7-16 jobb.
 
dagens samhälle fungerar inte riiiiktigt som det borde. 
 
 
nåja. men vad ska man bli? det är ju den stora omöjliga frågan. fast egentligen vet jag vad jag velat satsa på. men måste ha jobbat 2år som usk då. och jag har bara jobbat 6mån som vårdbiträde och 6mån som usk. så 1.5år kvar som usk. men jag skriker efter kunskap ochnutveckling så ska jag läsa något samtidigt tills jag jobbat de åren? eller försöka hitta något helt annat? tillbaka i köket kanske? well vi får se. omorganisationer på jobb, som kan ev leda till mindre vikarier. så typiskt när man ska jobba i april och maj innan sommarvi startar. kanske ska försöka med matten...hm.. kanske kanske inte.. what to do. jag SKA iaf läsa den och KLARA den någon gång.  massa babbel..
2013-02-27
19:01:57

Hästkött?

Sånt ståhej om allt hästkött i köttbullar osv. jag struntar i att jag äter häst men jag hade ju gärna velat lita på innehållet i den mat man köper. tänk om jag skulle köpa en fläskfile men komma hem med hästfile. nja.. 
eller man köper en torsk, nej då är det en ål.. man vill ju faktiskt veta vad man äter. i kina äter man både hundar & katter så det bryr jag mig inte omlite häst, men vill jag inte äta häst så ska jag väl ändå få bestämma det själv?! 
 
vart är världen på väg egentligen?
 
jag hade ju inte åkt och handlat häst medveten kan jag ju säga. usch!